![]() |
|
„Zemi D vitamīna rādītāji organismā tiek cieši saistīti ar pazeminātu testosterona līmeni asinīs veseliem, pusmūža vīriešiem,” ziņots pētījumā, kas prezentēts Amerikas Uroloģijas asociācijas ikgadējā sanāksmē Ņūorleānā (2015).
Kā liecina UC Davis MIND (Medical Investigation of Neurodevelopmental Disorders) institūta veiktais pētījums, ar autismu sirgstošu bērnu mātes ievērojami mazāk ziņo par dzelzs preparātu lietošanu uzturā pirms grūtniecības un tās laikā, nekā tās sievietes, kuru mazuļi attīstas normāli.
Uzzini, kas ir aminoskābju helāti, kam tie nepieciešami un kādas ir to galvenās priekšrocības, salīdzinot ar citām aminoskābju formām!
Kā norāda jaunākie Nacionālās diētas un uztura aptaujas (National Diet & Nutrition Survey (NDNS)) rezultāti, D vitamīna nepietiekamība uzturā kļūst par arvien nopietnāku problēmu Lielbritānijā. Tomēr, kā apgalvo ārste Kerija Rukstone (Carrie Ruxton), pārtikas industrija šai problēmai varētu palīdzēt.
Veselīguma norāde, kas stājusies spēkā, norāda, ka folskābes papildus uzņemšana uzturā paaugstina mātes folātu līmeni. Norādē arī minēts, ka „zems mātes folātu statuss ir riska faktors augošā embrija nervu caurulītes defektu attīstībai.”
Grieķijā veiktais pētījums liecina, ka cigarešu smēķētāji, kas ir sirds problēmu paaugstināta riska grupa, var uzlabot savu veselības stāvokli, regulāri lietojot zivju eļļā esošās omega-3 taukskābes.
Vecākiem iesaka nodrošināt bērnus ar kalciju bagātu uzturu. Izpētīts, ka arī magnijs ir nepieciešama uzturviela, kurai piemīt būtiska loma kaulu veselībā. Par to ziņots ikgadējā Pediatrijas Akadēmisko biedrību tikšanās laikā Vašingtonā.
70 zinātnisko pētījumu meta-analīze pierādījusi, ka vismaz 2g omega-3 taukskābju EPS un DHS (eikosapentaēnskābe un dokosaheksaēnskābe) lietošana dienā var pazemināt gan sistolisko, gan diastolisko asinsspiedienu.
Ja gribam sportojot pasargāt savus kaulus, brīdis, kurā tiek iedzerts kalcijs ar D3 vitamīnu, ir tikpat svarīgs, kā uzņemtais preparāta daudzums, ziņots jaunākajā pētījumā.
Zinātnieki ziņo, ka dzērveņu sulas dzeršana astoņu stundu laikā spēj apturēt baktēriju attīstību urīnceļu infekcijā. Līdzšinējie pētījumi ir parādījuši, ka dzērveņu sulas aktīvās vielas netiek iznīcinātas gremošanas sistēmā pēc tam, kad sula ir izdzerta, tā vietā cīnoties pret baktērijām, ieskaitot baktēriju E.coli.
Kā katru gadu, vīrusi mūs sasniedz tieši tad, kad ir pavājinājušās mūsu organisma aizsargspējas un imūnsistēma vairs nav savu uzdevumu augstumos. Taču nevajag uzreiz padoties un ķerties pie stiprām zālēm, ar cerību, ka tās visu paveiks mūsu vietā. Nereti pats organisms spēj tikt galā ar pirmajām saaukstēšanās pazīmēm, tikai vajag zināt, kā tam palīdzēt!
14. februārī ASV publicēts pētījums, kurā secināts, ka enerģijas dzērieni var būt bīstami bērnu, pusaudžu un jauniešu veselībai, jo tie bieži pārsniedz pieļaujamo kofeīna daudzumu, tiek pārdozēti un rada nopietnas veselības problēmas – tai skaitā pat nāves gadījumus, ziņo “Medscape Medical News” atsaucoties uz žurnālā “Pediatrics” publicēto pētījumu.
Tvaicētu vai vārītu zivju ēšana piecas reizes nedēļā var novērst sirds mazspēju vecāka gadagājuma sievietēm, savukārt eļļā ceptas zivis, gluži pretēji, risku var paaugstināt, secināts jaunākajā pētījumā ASV. Secinājumi ir balstīti uz 10 gadus veiktu Sieviešu veselības iniciatīvas novērošanas pētījumu, kurā piedalījās 84 493 sievietes pēcmenopauzes vecumā.
Jauns zinātniskais atzimums atklāj, ka aktīva dzimumdzīve ir droša lielākajai daļai sirds slimnieku, turklāt ārstiem un pacientiem nevajadzētu baidīties runāt savā starpā par šo tematu. Šāda veida ieteikumu pirmo reizi ir publiskojusi Amerikas Sirds Slimību asociācija (American Heart Association (AHA)).
Kāds pētījums liecina, ka pacientiem, kam veica hemodialīzi (asins attīrīšana, izmantojot mākslīgo filtru) un kas samērīgos daudzumos lietoja granātābolu sulu, viena gada laikā novēroja nepārtrauktu un labvēlīgu efektu uz lipīdu stāvokli, assinspiedienu un ārstēšanās gaitā nepieciešamo antihipertensīvo medikamentu daudzumu.